Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (2024)

Windows 10 voi jakaa monia asioita edeltäjiensä kanssa, mutta epävakaus ei ole yksi niistä. Windowsin uusin versio on paljon vakaampi kuin aiemmat versiot, ja siinä on paljon vähemmän kaatumisia, blue screen of death (BSOD) ja mahdottomia bugeja.

Tämä ei tarkoita, etteivätkö BSOD:t ja kaatumiset olisi täysin tuntemattomia, ja Windows 10 kärsii edelleen BSOD:ista ajoittain. Yksi vakavimmista näistä on odottamaton ydintilan trap BSOD, jonka korjaaminen voi olla hankalaa. Jos haluat tietää kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD, tässä on mitä tarvitset.

Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (1)

Mikä aiheuttaa odottamattoman Kernel Mode Trap BSOD -virheen Windows 10:ssä?

Kutenpysäytyskoodi "kriittinen prosessi kuoli" BSODja muita vakavia BSOD-virheitä, odottamatonta ydintilan trap BSOD:ta voi olla vaikea selvittää. Useimmille käyttäjille se tapahtuu yleensä, kun Windows havaitsee yhteensopimattoman laitteiston, joka pakottaa sen lopettamaan toiminnan.

Älä panikoi – se ei välttämättä tarkoita, että tietokoneen laitteistossa olisi jotain vikaa, sillä myös ohjelmisto- tai ohjainristiriidat voivat aiheuttaa sen. Jos laiteohjaimesi ovat yhteensopimattomia tai vanhentuneita, tämä voi aiheuttaa odottamattoman ytimen tilan trap BSOD:n.

Se voi myös johtuaylikellottaa suoritintataiGPU. Laitteistosi on turvallista ylikellottaa, mutta jos prosessori työnnetään liian pitkälle, se voi aiheuttaa epävakautta (aiheuttaa tämän kaltaisia BSOD-häiriöitä). Jotkut verkossa olevat käyttäjät ovat myös raportoineet tämän BSOD:n aiheuttavista virustorjunta- ja haittaohjelmaohjelmistoista, mikä viittaa uusiin ohjelmistoristiriioihin.

Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (2)

Useimmissa tapauksissa laitteiston ja laiteajurien vianmääritys ratkaisee BSOD-ongelman. Jos ei, sinun on tutkittava muita ratkaisuja, mukaan lukien laitteiston vikojen tarkistaminen tai Windowsin uudelleenasentaminen.

Jos syynä on laitteisto-ongelma, ohjainten vaihtaminen ei auta paljoa. Sinun täytyy miettiäPC:n päivittäminen, korvaamalla tärkeimmät komponentit, kuten sinunemolevytai CPU korjataksesi mahdolliset laitteisto-ongelmat.

Päivitä Windows ja laiteohjaimet

Microsoft julkaisee säännöllisesti uusia päivityksiä Windows 10:lle, pienistä päivityksistä joka tiistai suuriin uusiin järjestelmäjulkaisuihin kerran tai kahdesti vuodessa. Jos näet odottamattoman ydintilan trap BSOD -virheen, helppo korjata (varsinkin jos se viittaa ohjelmistoongelmiin) on tarkistaa järjestelmä- ja ohjainpäivitykset.

Ohjaimet ovat ohjelmistokomponentteja, joiden avulla Windows voi olla vuorovaikutuksessa laitteistosi kanssa. Ilman oikeita ohjaimia tietokoneesi ei voi toimia kunnolla, mikä aiheuttaa BSOD-virheitä ja kaatumisia. Voit tarkistaa uudet päivitykset (mukaan lukien ohjainpäivitykset) Windowsin Asetukset-valikosta.

  1. Aloita napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Windowsin Käynnistä-valikkoa ja valitsemallaasetuksetvaihtoehto. Tämä avaa Windowsin asetusvalikon.
Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (3)
  1. Vuonnaasetuksetvalikosta, valitsePäivitys ja suojaus.VuonnaWindows päivitysvalikosta, valitseTarkista päivitykset. Valitse sen jälkeenladata(taiLataa ja asenna) aloittaaksesi uusien päivitysten lataamisen ja asentamisen.
Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (4)
  1. Windows lataa ja asentaa automaattisesti uudet päivitykset, mukaan lukien ohjainpäivitykset. Saatat joutua käynnistämään tietokoneesi uudelleen prosessin viimeistelemiseksi. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitsemallaSammuta tai Käynnistä > Käynnistä uudelleen.
Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (5)

Tarkista valmistajan verkkosivustolta uudemmat ohjainjulkaisut

Windowsin pitäisi automaattisesti etsiä ja asentaa uusimmat ohjaimet laitteistollesi, mutta se ei aina sisällä uusimpia saatavilla olevia ohjaimia. Jotkut valmistajat, mukaan lukien näytönohjainten valmistajat, julkaisevat uusia ohjaimia nopeammin.

Vakauden ylläpitämiseksi Microsoft julkaisee nämä ohjaimet Windows Updaten kautta vasta, kun ne on todistettu vakaiksi. Jos järjestelmäsi on kuitenkin buginen, täysin uuden ohjaimen asentaminen valmistajan verkkosivustolta saattaa korjata ongelman.

Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (6)

Esimerkiksi,NVIDIA julkaisee uusia ohjaimiasäännöllisesti lisätäksesi ominaisuuksia tai tukea uusille näytönohjaimille tai peleille. Jos sinäasenna uusi näytönohjain, sinun on myös asennettava uusia vastaavia ohjaimia.

Windows yrittää asentaa vastaavat ohjaimet asennuksen yhteydessä, mutta jos se ei onnistu (tai jos ohjaimet ovat liian vanhoja), voi ilmetä BSOD-virheitä, kuten odottamaton ytimen tilan trap BSOD. Vaikka uusien ohjainten asentaminen ei ole ihmelääke, sen pitäisi auttaa korjaamaan ongelman monille käyttäjille.

Etsi vioittuneet järjestelmätiedostot

Odottamaton ydintilan trap BSOD -virhe on yleensä laitteisto- tai ohjainongelma, mutta älä sulje pois ongelmaa itse Windowsissa. Vioittuneet tiedostot, jotka vaikuttavat ytimeen (mukaan lukienntoskrnl.exeydinprosessi) aiheuttaa kaatumisia ja BSOD:ita, joten ainoa tapa ratkaista tämä ongelma on etsiä (ja korjata) vioittuneet järjestelmätiedostot.

  1. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitsemallaWindows PowerShell (järjestelmänvalvoja)vaihtoehto. Tämä avaa uuden PowerShell-päätelaitteen.
Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (7)
  1. Kirjoita PowerShell-ikkunaansfc /scannow. Tämä suorittaa SFC-siivoustyökalun, joka korjaa automaattisesti kaikki vioittuneet järjestelmätiedostot. Kun se on valmis, tarkista levyasemasi virheiden varalta kirjoittamallachkdsk /r.
Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (8)

Jos Windows (ja järjestelmäasemasi) ei raportoi ongelmia, sinun on tutkittava asiaa hieman tarkemmin testaamalla laitteistosi ja käyttämällä Windowsin omaa BSOD-vianmääritystyökalua.

Suorita BSOD-vianmääritystyökalu

Windowsin vianmääritys on uusi lisäys Windows 10:een, jonka avulla voit nopeasti diagnosoida ja korjata Windows-käyttöjärjestelmän eri osien ongelmia.

  1. Suorita BSOD-vianmääritys napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitsemallaPäivitys ja suojausvaihtoehto. Valitse sieltäVianetsintä > Muita vianmäärityksiäja valitse sittenSininen näyttö > Suorita vianmääritysaloittaaksesi vianmäärityksen. Jos et näeSininen näyttövaihtoehtona valitseLaitteet ja laitteetsen sijaan.
Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (9)

BSOD-vianmääritys käy läpi ja tarkistaa järjestelmän virheiden varalta. Noudata näytön lisäohjeita ratkaistaksesi havaitut ongelmat.

Tarkista tietokoneesi laitteisto

Jos laitteistosi on viallinen, ohjainten päivittäminen tai Windowsin vianmääritys ei auta. Sinun on suoritettava laitteistosi vianetsintä edelleen, tarkistettava, että se toimii oikein, ja vaihdettava se tarvittaessa.

Tätä voi olla vaikea diagnosoida, varsinkin jos sinulla ei ole lisälaitteita testattavaksi. Jos tietokoneesi toimii edelleen, voit suorittaa käynnistystason testausohjelmiston, kutenMemTest86(RAM-testausta varten) taiHyväksymisraja(CPU- ja muiden laitteistojen testaukseen).

Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (10)

Sinun tulee myös tarkistaa tietokoneesi sisältä,puhdistaa kotelosi ja kotelosi tuulettimet pölystäja tarkista, että komponentit ja johdot on asennettu oikein. Löysä johto tai pölyinen liitin voi riittää aiheuttamaan BSOD-virheen, joten ennen kuin ryntäät vaihtamaan komponentteja, tarkista, että kaikki on kytketty oikein.

Seuraavat vaiheet

BSOD-virhe voi olla hankala korjata, mutta jos näet odottamattoman kernel mode trap BSOD -virheen Windows 10 -tietokoneessa, voit yleensä korjata sen noudattamalla yllä olevia ohjeita. Ohjainten päivittäminen ja laitteisto-ongelmien tarkistaminen korjaa ongelman useimmille käyttäjille, mutta sitä ei taata.

Se ei ehkä riitä, joten älä sulje pois PC-komponenttien päivittämistä. Ennen kuin teet sen, sinun kannattaa kuitenkin kokeillaWindowsin uudelleenasentaminen, jonka pitäisi auttaa poistamaan ristiriitaiset ohjelmisto- tai ohjainongelmat.

Kuinka korjata odottamaton ydintilan trap BSOD (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6227

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.